Kako javlja sajt Google Operating System, Google je nedavno svojim korisnicima omogućio da na jednostavan način downloaduju kompletnu historiju svoje Google pretrage.

Kako bi pristupili opciji za download svih svojih starih Google pretraga koje ste izvršili dok ste bili ulogovani na svoj Google account, potrebno je pratiti sljedeće korake:

- otvorite svoju Web & App Activity stranicu
- u gornjem desnom uglu kliknite na ikonicu Options i potom odaberite Download
- kliknite na opciju Create Archive

Nakon što ste uradili sve to i nakon što Google kreira arhivu sa historijom vaše Google pretrage, dobićete mail sa linkom za download dotične. Osim toga, moći ćete je pronaći i u Takeout folderu u Google Driveu.

Sa druge strane, ukoliko želite izbrisati svoje stare Google pretrage, potrebno je otvoriti Web & App Activity stranicu, gdje možete brisati pojedinačne pretrage, odnosno unutar Options menija kliknuti na opciju Remove Items ukoliko želite izbrisati više pretraga iz određenog vremenskog perioda.

Također, tu je i opcija za isključivanje spašavanja vaših budućih Google pretraga, koju možete aktivirati na ovoj stranici.

Iz Googlea preporučuju da budete pažljivi sa svojim rezultatima pretrage, te da povećate sigurnost svog accounta korištenjem 2-Step Verificationa.

1/1