...neovisno od toga da li se međusobno "pratite"

Twitter je objavio kako će korisnici njihove socijalne mreže od sada moći puno lakše slati i primati Direct Messages poruke, neovisno od toga da li "prate" osobu kojoj žele poslati poruku, ili od toga da li ta osoba "prati" njih.

"Direct Messages poruke su najbolji način da svoje javne Twitter konverzacije pretvorite u privatne. Danas mijenjamo način na koji direct messaging sistem radi, tako da će vam biti još lakše komunicirati jedan-na-jedan ili sa odabranim grupama ljudi, bilo gdje u svijetu," stoji u zvaničnom saopštenju koje je Twitter jučer objavio na svom blogu.

Za neupućene, sistem privatnih poruka na Twitteru je ranije funkcionisao tako što ste Direct Message poruke mogli poslati samo osobama koje prate vaš Twitter profil, dok ste vi privatne poruke mogli primati samo od osoba čije profile i sami pratite.

Srećom, Twitter je novu mogućnost na svojoj socijalnoj mreži učinio opcionalnom, tako da ćete Direct Message poruke i dalje razmjenjivati na isti način kao i prije - osim ako u opcijama ne uključite onu za razmjenjivanje poruka sa svim korisnicima Twittera, neovisno od toga da li se međusobno pratite.

1/1