PC igrači su se protekloj sedmici radovali kao malo kojem prazniku - GTAV je konačno stigao i na njihovu platformu, te sa sobom donio i neke ekskluzivne novitete, ali i probleme specifične za PC igre. No, te probleme je lako zaboraviti kada shvatite da moderi neće odustati dok GTAV ne prilagode VR headsetovima poput Oculus Rifta, što bi se mogao pokazati kao najbolji način za uživanje u predivnom Los Santosu.

Osim GTAV, protekle sedmice smo dobili i nekoliko najava novih telefona - Microsoft je najavio novu i pravo jeftinu Lumiu, Huawei je predstavio svoj novi flagship P8, a predstavljen je i Le Superphone, prvi smartphone kompanije koja je Apple uporedila sa Hitlerom.

Kada smo već kod telefona, vrijedi istaći još i procurjele slike i informacije o novom LG G4 smartphoneu, nove Sony Xperia Z4 i Samsung Galaxy A8 glasine, te Nokiu i njihovu kupovinu Alcatel-Lucenta za iznos od čak 16,6 milijardi dolara.

Naravno, ne treba zaboraviti ni nekoliko softverskih noviteta koji su protekle sedmice obradovali sve one koji ne dižu pogled sa svojih mobilnih uređaja - na Androidu smo dobili novu Operu Mini, te par novih opcija prilikom korištenja Google pretrage, dok su i Android telefoni i iPhone konačno ugostili fantastični Blizzardov Hearthstone.

Bilo je tu i malo priče o Linuxu - objavljen je Linux Kernel 4.0, a Dell je lansirao Ubuntu Linux verziju svog XPS 13 laptopa - ali i o velikoj tužbi protiv Googlea, Facebookovoj stranici za dodjele fudbalskih nagrada i padu prodaje desktop računara.

Što se pak tiče gaming vijesti koje se nisu vrtile oko mobilne verzije Hearthstonea i PC verzije GTAV, protekla sedmica nam je donijela najave datuma izlaska rasplesanog Crypt of the Necrodancera i špijunskog Invisible, Inc-a, prvi trailer za Star Wars: Battlefront, odlične prodajne rezultate za Bloodborne i Cities: Skylines, novi Humble Bundle sa Electronic Artsovim igrama, te modding alate za Dying Light.

***

Pored tih i mnogih drugih vijesti, protekle sedmice smo objavili i nekoliko recenzija - testirali smo minijaturni i jeftini Raspberry Pi 2, metalni Samsung Galaxy A5, solidni survival horror Resident Evil Revelations 2, program Easy Service Optimizer 1.0betu Maelstrom web browsera baziranog na BitTorrent protokolu, a predstavili smo vam i OZ.com, novi video servis na kojem možete nešto i zaraditi.

1/1