Zaigrajte kao Darth Vader!

Jeste li pogledali novi teaser za Star Wars: The Force Awakens? Naravno da jeste i naravno da sa nestrpljenjem očekujete povratak Lukea, Leie i Hana na kino platna.

No, decembar je daleko, tako da ćemo svaku priliku da skratimo čekanje na buđenje Sile dočekati raširenih ruku - baš kao i novi Star Wars: Battlefront, multiplayer pucačinu koju nam za novembar ove godine pripremaju kreatori Battlefielda, švedski DICE.

1/1

Prvi trailer za igru možete pogledati u nastavku, a za vas imamo i nekoliko detalja o gameplayu igre - kako prenosi Eurogamer, novi Battlefront će biti fokusiran na multiplayer i neće imati klasičnu singleplayer kampanju.

Umjesto nje, tu će biti posebne misije koje će se moći igrati solo ili u co-opu, bilo online, bilo u split-screenu (yay!). Sa druge strane, multiplayer će nuditi nekoliko različitih modova, a najveći od njih će imati podršku za maksimalno 40 igrača.

U igri ćemo moći uskočiti i u čizme likova kao što su Darth Vader i Boba Fett, a tu će biti i danas standardni sistemi otključavanja nove opreme za naše likove. No, za razliku od Battlefielda, Battlefront će se moći igrati iz prvog, ali i iz trećeg lica.

Što se pak tiče mapa na kojima ćemo se boriti na strani Pobunjenika ili Galaktičkog Carstva, za sada je poznato kako će tu biti Hoth, Tatooine i Sullust, a 8. decembra ćemo dobiti i besplatni Battle of Jakku DLC, u kojem ćemo se boriti na lokaciji koju ćemo kasnije gledati u novom Star Wars filmu, The Force Awakens.

Star Wars: Battlefront stiže na PS4, PC i Xbox One 20. novembra ove godine.