Adobe je objavio hrpu (Creative Cloud i drugih) aplikacija za iOS, ali ne i za Android. Adobe je inače jedna od kompanija koje odbijaju pružiti adekvatnu podršku open source zajednici, ali sada je odlučila malo popustiti – da li pod pritiskom Android kreativne zajednice ili zbog toga što su oduvijek imali planove da "malo" zakasne na ovom mobilnom OS-u.

Firma je najavila izdavanje Android verzija nekih od aplikacija odavno dostupnih na iOS-u, a prve od njih bi trebale biti dostupne u ljeto. U zvaničnom blog postu naslovljenom "Šta je bilo sa Androidom?", Adobe pojašnjava da "nisu zaboravili na Android". Također, "naporno rade na razvoju Android podrške za neke od najpopularnijih aplikacija", te im za taj zadatak mnogo vremena treba (ispostavlja se, godine) zato što to žele "uraditi kako treba".

Kompanija je također naglasila da radi na Android verziji Creative SDK-a, te je nabrojala već dostupne Android aplikacije za Creative mrežu: Lightroom, Behance, Behance Creative Portfolio i Creative Cloud fajl menadžment – čisto da dokažu da zaista nisu zaboravili na Android.

1/1