Najnoviji flagship telefon kineske kompanije Huawei i nasljednik Ascend P7 modela, je iz naziva izgubio ono "Ascend" i sada se zove samo - P8.

Kako javlja sajt AndroidAuthority, Huawei P8 donosi 5,2-inčni Full HD ekran, Kirin 930 64-bitni procesor sa osam jezgri, 3GB RAM-a i 16GB memorije za pohranu podataka.

1/1

Spomenutu flash memoriju je moguće proširiti korištenjem microSD kartica, a Huawei je P8 opremio još sa 2.680 mAh baterijom, 5MP kamerom sa prednje i 13MP kamerom sa stražnje strane. Stražnja kamera nudi i opcije optičke stabilizacije slike i dual-LED blic, a tu su i posebna softverska rješenja za sve one koji vole eksperimentisati sa slikanjem i snimanjem videa na svom telefonu.

Huawei P8 stiže sa predinstaliranim Androidom verzije 5.0 (Lollipop) i biće dostupan u nekoliko boja, a u prodaji se očekuje već ovog mjeseca, po cijeni od 530 dolara.

Osim toga, Huawei će lansirati i nešto veću i za 50 dolara skuplju verziju svog novog flagshipa - P8 Max donosi ogromni 6,8-inčni Full HD ekran i 4.360 mAh bateriju, dok je ostatak specifikacija identičan regularnom P8 modelu.