Klei Entertainment je objavio kako će njihova nova igra - proceduralno generisana špijunska strategija na poteze Invisible, Inc. - na PC stići idućeg mjeseca.

Invisible, Inc. se na PC-u tako očekuje 12. maja, a Klei je potvrdio kako će igru objaviti i u verziji za PS4, iako još uvijek nije poznato i kada.

1/1

Za neupućene, Invisible, Inc. predstavlja strategiju na poteze poput XCOM-a, samo sa špijunskom tematikom i naglaskom na šunjanju. U igri ćemo voditi različite agente koji imaju svoje posebne skillove, a sve misije će se odvijati na proceduralno generisanim mapama, tako da je istraživanje nivoa prije nego protivnici aktiviraju alarm jedna od ključnih mehanika u igri.

U odnosu na Early Access verziju, Invisible, Inc. 1.0 će donijeti kompletan Story mod, nove igrive agente, nove protivničke frakcije, poboljšanu grafiku, zvuk i interfejs, a tu su i neki novi igrivi modovi, dok su neki stari osvježeni i rebalansirani.

Na kraju, moramo pohvaliti kreatore Mark of the Ninje i Don't Starvea na odluci da za sada ukinu mogućnost kupovine Early Access verzije igre - kako prenosi Rock, Paper, Shotgun, Klei želi da igrači koji Invisible, Inc. kupe u narednom periodu dobiju kompletiranu igru, a ne neki stariji Early Access build iste.