EA i Humble Bundle su se ponovo udružili kako bi igračima ponudili jeftinu kolekciju (jako) dobrih igara, a EA je ponovo odlučio da svu svoju zaradu od prodaje bundlea pokloni u dobrotvorne svrhe.

Humbe Origin Bundle 2 donosi čak devet igara i nekoliko ekspanzija - svi koji za bundle izdvoje 1 USD ili više, dobiće sljedeće naslove: Dragon Age: Origins, Dead Space 2, Medal of Honor: Allied Assault War Chest, Peggle i Command & Conquer Generals. Pri tome, MoH: AA War Chest pored originalne igre donosi i dvije ekspanzije (Spearhead i Breakthrough), dok ćete uz C&C Generals dobiti i Zero Hour ekspanziju.

1/1

A ukoliko za bundle izdvojite više od prosjeka, koji se u trenutku pisanja teksta vrtio oko 5 USD, dobićete još i Mass Effect 2, Bejeweled 3, Dragon Age 2 i odlični Plants vs. Zombies Garden Warfare.

Kao i uvijek, bundle će u prodaji biti dvije sedmice, a svi koji su ga platili više od prosjeka će iduće sedmice dobiti i nekoliko bonus igara.

Također, prilikom kupovine ponovo možete birati kome želite dati koliko novca, a obzirom da je EA svu zaradu proslijedio u dobrotvorne svrhe, ovaj put se možete opredijeliti da svoj novac uplatite organizacijama Girls Who Code, The V Foundation i buildOn.

Humble Origin Bundle 2 možete kupiti na dobro poznatoj adresi.