Kineska kompanija LeTV upravo je objavila da uskoro planira proširiti svoju djelatnost na američko tržište, a to će učiniti tako što će im ponuditi svoj prvi smartphone, duhovito nazvan Le Superphone. Zapravo se radi o telefonskom trojcu, sa standardnijim imenima One, One Pro i One Max, a "Superphone" ime je tu radi ovog zadnjeg, Maxa.

Inače, ova kompanija naglo je postala poznata širom svijeta zbog svoje reklamne kampanje u kojoj je Apple uporedila sa Hitlerom. Već tada se nagađalo da kompanija sprema svoj smartphone, a sudeći prema najnovijim informacijama, ova pretpostavka bila je u potpunosti tačna.

Za sada se zna da će najmoćniji "Le Superphone", One Max, koji ima elegantan mada ne posebno originalan dizajn, imati 6.3-inčni display, 4GB RAM-a, Qualcomm Snapdragon 810 processor, 21-megapikselnu kameru i skener otisaka prstiju, sa kućištem izrađenim od aluminijuma. Iz kompanije su rekli da će njihov smartphone biti prvi na tržištu koji će koristiti USB Type-C priključak.

Manji One Pro model ima 5.5-inčni ekran, 13-megapikselnu kameru i koštat će oko 400 dolara. Najjeftiniji, One model, ima manje RAM-a od prethodna dva modela, 1080p rezoluciju ekrana, ali i košta samo 240 dolara.

1/1