I dok smo pripremali vijest o fantastičnom uspjehu koji je zabilježio novi city builder iz Paradoxa, stigle su nam podjednako dobre vijesti iz Sonyja.

Naime, ubrzo nakon što je Paradox Interactive objavio kako se Cities: Skylines od svog izlaska 10. marta do danas prodao u više od milion primjeraka, Sony se pohvalio kako se njihova nova PS4 ekskluziva Bloodborne također prodala u preko milion primjeraka.

Osim što je prodan u preko milion primjeraka, Cities: Skylines je do sada dobio i preko 33.000 modova koje su kreirali igrači, a uspjeh igre je prokomentarisao i šef Paradoxa, Fredrik Wester, izjavivši: "Zadivljeni smo kako su igrači prihvatili Cities: Skylines. Igra se i dalje prodaje podjednako dobrim tempom, što je izvanredno za igru koja je u prodaji duže od mjesec dana. Još jednom se želimo zahvaliti svima koji su podržavali i nastavljaju podržavati ovu igru."

Sa druge strane, Bloodborne je do cifre od milion prodanih primjeraka došao već 5. aprila. "Bloodborne je predstavljao novi izazov za nas i cilj nam je bio da kreiramo naslov koji će iskoristiti sve prednosti i snagu PlayStationa 4," izjavio je Shuhei Yoshida, šef Sony Computer Entertainment Worldwide Studiosa.

Ako nas pitate, Bloodborne je ovaj uspjeh itekako zaslužio, obzirom da je riječ o jednoj od najboljih igara svih vremena.

1/1