Svjetski događaj organizovan u više od 100 gradova svijeta ponovo u Mostaru

Drugi po redu Startup Weekend u Mostaru održat će se od 17.-19. aprila u INTERA Tehnološkom parku, a na njemu će mladi dobiti priliku da pred stručnim žirijem razvijaju svoju poslovnu ideju u pravi biznis. Za najbolje će biti obezbijeđen nagradni fond od 5000 KM, a imat će i mogućnost ulaska u poslovni inkubator INTERA TP. 

Događaj počinje u petak navečer, kada se biraju najbolje ideje na kojima će se dalje raditi uz formiranje timova. U subotu će se ideje detaljno razrađivati, dok će zadnji dan biti rezervisan za prezentaciju, tj. pitching razrađenih poslovnih ideja.

Sudionicima je osiguran taksi prevoz od centra grada do Tehnološkog parka, a posjetiocima koji dolaze van Mostara bit će osiguran smještaj i pokrivanje putnih troškova u visini cijene javnog prevoza.

Registracija i kupovina ulaznica u vrijednosti od 10 eura se vrši putem Eventbritea. Detaljnije informacije, za one koji žele platiti gotovinom, nalaze se ovdje.

INTERA (INovacijski i TEhnološki Razvitak) je inače nevladina organizacija kojoj je cilj razvoj poduzetništva na području Hercegovine. 

1/1