Do petog Networka, konferencije koju organizuje domaći ured Microsofta, ostalo je manje od 15 dana. Kao i uvijek do sada, domaći Microsoft je kreirao aplikacije sa kojima je moguće lakše planirati i pratiti predavanja.

MS NetWork 5 aplikacija za Windows Phone omogućava detaljan pregled konferencijskog rasporeda, sa detaljima o svim predavanjima i predavačima. Moguće je i kreiranje vlastitog rasporeda sa predavanjima koja planirate posjetiti, te dijeljenje informacija o zanimljivim predavanjima putem društvenih mreža. Kroz aplikaciju je još moguće izvršiti pregled konferencijskih vijesti, odnosno ocijeniti sva predavanja koja ste poslušali. Windows Phone aplikaciju za MS NetWork 5 možete preuzeti sa Windows Phone Store. (tražite pojam "msnetwork")

Kada je u pitanju Windows Store aplikacija za uređaje sa Windows 8.1 desktop operativnim sistemom, ona također nudi pregled predavanja sa ovogodišnje konferencije, te galeriju fotografija sa prethodnih konferencija, upoznavanje predavača i ocjenu predavanja. Windows Store aplikaciju za MS NetWork 5 možete preuzeti ovdje.

Učesnici bez Windows uređaja, agendu i ocjenjivanje aplikacija mogu izvršiti putem konferencijske web stranice:

http://www.msnetwork.ba

 

1/1