Obzirom da je Activision nedavno prešao na trogodišnji ciklus razvoja novih Call of Duty igara i obzirom da je nakon Infinity Warda i Sledgehammera ove godine došao red na Treyarch, nećemo se praviti nimalo iznenađeni njihovom novom najavom. A ona kaže - Treyarch nam za ovu godinu priprema Black Ops III.

Više informacija o igri se očekuje 26. aprila, a do tada nam preostaje samo da čitamo najave iz Activisiona, u kojima Black Ops III hajpaju podacima kako je riječ o nastavku dvije najigranije igre u historiji Call of Duty serijala, te kako će nas igra odvesti u "mračnu i izokrenutu budućnost gdje izranja nova vrsta Black Ops vojnika" i gdje su "zamućene linije između naše čovječnosti i tehnologije".

1/1

Igra će ponovo donijeti tri igriva moda - Campaign, Multiplayer i Zombies, samo što ćemo ovaj put naići i na "najnapredniju vojnu robotiku koja definiše ratovanje".

Datum izlaska i platforme na kojima će se igra pojaviti za sada nisu poznati, ali se smijemo kladiti kako ćemo Black Ops III zaigrati nekada u novembru - i to na PC-u, PlayStationu 4 i 3, ali i na Xboxu One i 360.