Skylandersi već neko vrijeme haraju tržištem igara kombinovanih sa pravim igračkama, no uskoro bi mogli pasti u drugi plan, jer na scenu stiže jedan i jedini Lego.

Naime, Warner Bros. Interactive je objavio kako će u septembru ove godine za konzole stare i nove generacije izbaciti Lego Dimensions, najnoviju igru Traveller's Talesa.

1/1

Lego Dimensions će kombinovati standardnu Lego video igru sa dodatnim sadržajima koje ćete dobivati kupovinom pravih setova Lego kockica.

I što je još bolje, u igri će se udružiti heroji koje vjerovatno nikada niste očekivali na jednom mjestu - Batman, Gandalf i Wyldstyle iz The Lego Movie filma, dok ćete kupovinom dodatnih setova Lego kockica moći dobiti i brojne druge likove. Koje? Udahnite duboko: biće tu likova iz Back to the Future filmova, Čarobnjaka iz Oza, DC superheroji Wonder Woman i Cyborg, kao i nekoliko Lego Ninjago likova. Također, svoje mjesto u Lego Dimensions univerzumu će pronaći i Gimli, Gollum i Legolas iz Gospodara Prstenova, te još nekoliko likova iz The Lego Movie filma.

A ukoliko poželite kupiti sve te dodatne setove i tako upotpuniti svoju Lego Dimensions kolekciju DLC-ova i pravih Lego kockica... udahnite još dublje, jer će vas sve to koštati čak 350 britanskih funti. Naime, kako prenosi Eurogamer, na britanskom Amazonu je već moguće naručiti osnovnu Lego Dimensions igru (igra + nekoliko Lego figurica + NFC "portal"), koja na PlayStationu 4 i Xboxu One košta 100, a na Wii U, PS3 i X360 konzolama 90 funti, dok će dodatni paketi sa novim likovima, vozilima i nivoima koštati od 15 do 30 funti.

Lego Dimensions u prodaju stiže 29. septembra ove godine.