DOPUNJENO: Nakon onog leaka od maloprije, dobili smo zvaničnu potvrdu - Deus Ex: Mankind Divided stiže na PC, PS4 i Xbox One.

Radnja igre će se odvijati dvije godine nakon one iz Human Revolutiona i pratiće Adama Jensena, koji se ovaj put udružio sa Interpolom kako bi ulovio augmentovane teroriste u svijetu koji mrzi i plaši se augmentovanih ljudi.

Jensen će imati pristup novim augmentacijama koje će moći koristiti kako u borbi, tako i prilikom šunjanja, ali i za socijalnu interakciju, a Eidos Montreal obećava kako će igračima ponovo ponuditi slobodu izbora i priliku da probleme riješe na svoj način.

Nešto više informacija i scene iz prvog trailera možete pronaći ovdje (ukoliko budete imali problema sa pristupom sajtu, preporučujemo Hola Unblocker ekstenziju za Firefox i Chrome).

ORIGINALNA VIJEST: Vječito budno oko NeoGAF-a je nedavno na ruskom sajtu Kanobu otkrilo preuranjenu najavu i prve screenshotove iz nove Deus Ex igre, podnaslova Mankind Divided.

Na igri navodno rade kreatori fantastičnog Deus Ex: Human Revolutiona, Eidos Montreal, a glavni lik će ponovo biti Adam Jensen.

Kao i u prošlom nastavku, misije će se odvijati na nekoliko različitih lokacija, a jedna od njih bi trebao biti i Prag, gdje će se Jensen susresti sa tzv. Augmented Rights Coalition organizacijom. Također, igra će ponovo podržavati različite gameplay stilove, a poboljšana umjetna inteligencija protivnika bi se trebala pobrinuti za to da šunjanje i napucavanje budu podjednako zabavni i još interesantniji nego do sada.

Naravno, tu su ponovo i različite augmentacije sa kojima možemo opremiti Jensena, dok ćemo za detalje o priči morati sačekati neke buduće (i zvanične) najave.

Još uvijek nije poznato kada bi Deus Ex: Mankind Divided trebao stići na tržište, ali je poznato kako će se pojaviti u verzijama za PC, PS4 i Xbox One.

Prve screenshotove i novi artwork iz igre možete pogledati u nastavku:

1/1