Warface možda nije popularan onoliko koliko bi to Crytek želio, ali to ne sprečava studio da vrijedno radi na njegovom poboljšavanju u nadi da će to privući nove igrače. Ova free to play multiplayer pucačina će tako dobiti Domination i Marathon modove.

Domination, kako mu i samo ime govori, ohrabruje timove da se entuzijastično rešetaju u pokušaju da kontrolištu tri ključne tačke na mapi. Novi mod će biti moguće igrati na SubZero mapi sibirske teme.

Marathon mod, pak, od igrača zahtijeva da svoju žilavost dokažu i pokažu kroz maratonsku sesiju preživljavanja na tri odvojene mape Operation Cold Peak kooperativne kampanje – i to u obliku jedne kontinuirane misije. U Cryteku naglašavaju da će vam za ovaj podvig trebati dosta kvalitetnog timskog rada.

S obzirom na to da je riječ o free to play naslovu, uz Marathon mod ide i prikladno obavještenje – za pokretanje Marathon misije, potreban je takozvani survival access novčić. Dotične igrači svakodnevno dobijaju besplatno (ne mogu se gomilati), ali oni koji ih žele potrošiti više od četiri dnevno, moraju ih kupiti.

Za više detalja, pogledajte obavještenje na zvaničnom sajtu. 

1/1