Godinu dana nakon što su kreirali prototip Titan Soulsa na jednom od Ludum Dare game jam okupljanja, ekipa iz Acid Nervea je konačno spremna igračima ponuditi i punu verziju svog prvijenca.

A dok čekamo 14. april i izlazak igre na PlayStationu 4, PS Viti i PC-u, Acid Nerve i Devolver Digital su izbacili i demo, koji možete pronaći na Steamu.

1/1

Demo predstavlja potpunu rekonstrukciju prvog prototipa igre kreiranog na Ludum Dareu, što je potez sa kojim je Acid Nerve odlučio proslaviti kraj rada na igri, prenosi Eurogamer.

"Titan Souls ne bi postojao da nije bilo Ludum Dare game jama i originalnog prototipa, u kojem je naš heroj trebao oboriti tri titana sa jednom strijelom, iz čega je rođen osnovni koncept kompletne igre. Sada kada je razvoj igre gotov, smatrali smo da bi bilo zabavno proslaviti naše putovanje tako što ćemo napraviti remake originalnog Titan Souls prototipa, te u njemu zamijeniti sve bossove sa njihovim verzijama iz pune igre, ali ga i poboljšati sa novim engineom, grafikom i zvukom," izjavio je David Fenn iz Acid Nervea.

Više informacija o igri, kao i njen prošli gameplay trailer možete pronaći ovdje, a u nastavku vam donosimo i video koji prikazuje evoluciju Titan Soulsa iz originalnog prototipa u igru koju ćemo igrati za nekoliko dana: