Sa problemima na koje je nakon izlaska naišao Assassin's Creed: Unity ste vjerovatno već upoznati, iako se ne bi smjeli kladiti da se još uvijek sjećate i Assassin's Creed Chroniclesa, potpuno nove igre koja je trebala stići u otkazanoj Season Pass kolekciji DLC-ova za Unity. No, Ubisoft nije zaboravio na hronike svojih assassina, već ih je pretvorio u posebnu trilogiju.

Ovaj akcioni platformer, koji izgleda kao kombinacija Assassin's Creeda i odličnog stealth naslova Mark of the Ninja (inače naše igre godine u 2012.), će igrače tako odvesti u Kinu, Indiju i Rusiju, te im dati priliku da zaigraju kao tri različita assassina.

1/1

Prvi dio Chronicles trilogije - Assassin's Creed Chronicles: China - stiže na PC, PS4 i Xbox One 22. aprila ove godine, a radnjom je smješten u Kinu u vrijeme vladavine dinastije Ming. U igri ćemo voditi assassinku Shao Jun, dok ćemo u preostala dva nastavka trilogije zaigrati kao Arbaaz Mir u Indiji za vrijeme uspona Sikh carstva, odnosno kao Nikolai Orelov u Rusiji u vrijeme Oktobarske revolucije.

Na igri zajedno rade Climax Studios i Ubisoft Montreal, a novi trailer možete pogledati u nastavku: