I dok sa nestrpljenjem iščekujemo Rainbow Six Siege, Ubisoft nas je odlučio počastiti sa novim gameplay trailerom, kao i sa novim behind-the-scenes videom u kojem nam razvojni tim predstavlja tzv. Operator sistem iz svoje nove igre.

Svi igrači u Siegeu će tako preuzeti ulogu po jednog specijalnog operativca, nakon čega isti postaje nedostupan drugim igračima u timu. Svaki operativac ima vlastite karakteristike i specijalne vještine, a Ubisoft se nada kako će sa njihovim različitim ulogama podstaći timsku igru i komunikaciju među saigračima.

1/1

Rainbow Six Siege će ponuditi 20 različitih operativaca iz pet svjetski poznatih policijskih jedinica (SWAT, Spetznaz, SAS, GIGN i GSG9), a nešto više detalja o njima možete pronaći u već spomenutom behind-the-scenes videu koji je Ubisoft nedavno objavio.

Pored toga, Ubisoft je predstavio i Collector's Edition verziju igre, a potvrdili su i to kako će svi igrači koji preorderuju igru dobiti i zagarantovan pristup zatvorenoj beti koja kreće nešto kasnije ove godine (nažalost, otvorenoj beti još uvijek nema ni traga ni glasa).

Rainbow Six Siege stiže na PC, PlayStation 4 i Xbox One nekada ove godine, a najnoviji gameplay trailer možete pogledati u nastavku: