Za sve vlasnike PlayStationa 4 i PlayStationa 3 u našoj državi imamo jednu dobru i jednu još bolju vijest - (relativno) nedavno najavljeni servis PlayStation Music je od danas dostupan na PS4 i PS3 konzolama, a mogu ga koristiti i stanovnici država koje se nisu našle na listi zemalja u kojima je servis zvanično dostupan.

Naime, obzirom da je riječ o servisu baziranom na Spotifyju, PlayStation Music neće provjeravati IP adrese prilikom svakog pokretanja, tako da je dovoljno kreirati Spotify account uz korištenje VPN-a na kompjuteru, nakon čega se na PlayStationu 4 ili 3 možete sa svojim podacima ulogirati i na PlayStation Music.

Interfejs aplikacije je prilagođen korištenju na kontroleru i neće tražiti puno navikavanja, a nudi sve opcije koje bi vam mogle zatrebati - pretragu, Spotify radio stanice, kao i sve vaše playliste koje ste do sada kreirali i "followali" na Spotifyju. Jedina opcija koja je nama nedostajala je Last.fm scrobbling, ali možemo preživjeti i bez nje - pogotovo jer PlayStation 4 podržava korištenje Spotifyja/PlayStation Musica i u pozadini, tako da su sve PS4 igre upravo dobile custom soundtrack opciju.

PlayStation Music aplikacija je potpuno besplatna i već sada je možete downloadovati sa PlayStation Storea.

1/1