Direktor kineske tehnološke kompanije LeTV, Jia Yueting, uporedio je Apple sa nacistima u teasing posteru za koji se pretpostavlja da se odnosi na lansiranje njihovog novog LeTV X900 smartphonea.

Ovu sliku, na kojoj možete vidjeti Hitlera sa Appleovim logom umjesto svastike koji stoji ispred otvorenih vrata (koja u stvari predstavljaju kompanijin smartphone), Jia je postavio na svoju Weibo stranicu i time privukao pažnju svjetskih medija i javnosti.

Tekst koji se nalazi na vrhu postera upoređuje kvalitete Android i iOS operativnih sistema na sljedeći način: "Crowdsourced, sloboda vs. arogancija, tiranija". Na svojoj Weibo stranici Jia je dodatno pojasnio svoje stanovište, rekavši kako Appleov pristup industriji smartphonea guši inovaciju i narušava interese korisnika.

Iako LeTV nije zvanično potvrdio svoj ulazak na tržište smartphonea, već duže vrijeme u javnosti se pojavljuju informacije o tome, a neki sajtovi već sada prenose da će LeTV X900 imati 4GB RAM memorije, 5.5-inčni display i Type-C USB port.

1/1