"Nakon dramatičnog starta ovogodišnje sezone Formule 1 i taman na vrijeme za drugu rundu Malaysia Grand Prixa, drago nam je što sa vama konačno možemo podijeliti i nekoliko detalja o oficijelnoj igri 2015 FIA FORMULA ONE WORLD CHAMPIONSHIP(A)™" stoji na zvaničnom sajtu Codemastersa. I da, ovaj zadnji dio izjave napisan Caps Lockom smo jednostavno morali ostaviti netaknutim.

Ahem, dakle - dobri stari Codemastersi su konačno najavili svoju novu igru i ujedno svoj prvi naslov koji izlazi i na konzolama nove generacije.

F1 2015 stiže 12. juna ove godine na PlayStation 4, Xbox One i PC, a kreiran je u potpuno novoj verziji EGO enginea koja bi trebala donijeti "značajna poboljšanja na polju grafike i fizike voznog modela", uključujući i poboljšanja na poljima transmisije, aerodinamike, goriva, force feedbacka, amortizera i potpuno novi fizički model.

Među novitetima u igri bi se trebali naći i novi stil prezentacije trka, koji bi trebao podsjećati na TV prenose trka Formule 1, te novi Pro Season mod igranja, pored već standardnih Championship Season, Quick Race i Multiplayer modova. Osim toga, tu je i podrška za glasovne komande koje igrači mogu izdavati ukoliko koriste PlayStation Cameru ili Kinect for Xbox One - od svoje ekipe u boksu možete tražiti podatke o vremenu, stanju guma, zatražiti nove gume i sl. sitnice koje bi trebale obradovati sve ljubitelje Najbržeg cirkusa na svijetu.

Više detalja o igri, kao i nekoliko screenshotova visoke rezolucije možete potražiti ovdje.

1/1