Kompletna igra istog dana stiže i na PlayStation 4 i Vitu

Prvo poglavlje Broken Agea nam se jako svidjelo, iako smo imali i nekoliko prigovora i to uglavnom na račun laganih zagonetki koje su sušta suprotnost onima iz Grim Fandanga. No, priča igre je daleko od gotove, tako da smo sa nestrpljenjem očekivali vijesti o datumu izlaska drugog i finalnog poglavlja najnovije avanture iz pera Tima Schafera.

I, kako kažu, ko čeka, taj i dočeka - Double Fine je sinoć potvrdio kako Broken Age Act 2 stiže već idućeg mjeseca. Tačnije, 28. aprila ove godine.

Drugo poglavlje će biti besplatno za sve igrače koji su kupili prvo, a tu su i odlične vijesti za sve vlasnike PlayStationa 4 i PS Vite - Broken Age (oba poglavlja) na njihove platforme stiže na isti dan kada i na PC.

Usput, ukoliko igru niste podržali na Kickstarteru sada već davne 2012. godine, kada je iznenadila cijelu industriju zaradivši 3,45 miliona dolara, obradovaće vas i podatak kako je Double Fine nedavno na YouTubeu besplatno ponudio i odlični epizodni dokumentarac o nastanku igre, koji je do sada bio dostupan samo Kickstarter backerima (naravno, backeri i dalje prvi dobijaju pristup novim epizodama, tako da na YouTubeu još uvijek ne možete pogledati sve do sada snimljene epizode).

1/1