Najnovija igra hrvatskog Croteama će uskoro dobiti i svoju prvu ekspanziju - The Talos Principle: Road to Gehenna stiže na PC već ovog proljeća, dok će se na PlayStationu 4 i Nvidia Shieldu pojaviti nešto kasnije ove godine, zajedno sa originalnom igrom.

Road to Gehenna prati priču Elohimovog glasnika Uriela na njegovoj misiji oslobađanja prokletih duša "pod svaku cijenu", tokom koje će istražiti i novo područje i upoznati nove likove, te njihovo društvo, historiju i filozofiju.

Ekspanziju će činiti četiri epizode koje će pred igrače Talos Principlea staviti neke od najtežih zagonetki do sada, a scenario ponovo pišu Tom Jubert i Jonas Kyratzes, koji su potpisali i priču originalne igre.

"Željeli smo se vratiti u svijet The Talos Principlea i igračima ponuditi nove likove i novi svijet, zajedno sa njegovom historijom i kulturom. Sa Road to Gehenna ekspanzijom smo kreirali novu priču koja se grana iz one u originalu, ali je istovremeno i širi," izjavio je Tom Jubert, jedan od koscenarista igre.

1/1