Popularni streaming servis Twitch sinoć je objavio kako su zabilježili neovlašteni pristup podacima svojih korisnika, prenosi Eurogamer.

"Zbog vaše zaštite, resetovali smo vaše šifre i stream kodove, te smo diskonektovali vaše korisničke račune sa Twittera i YouTubea. Kao rezultat toga, prilikom idućeg logiranja na svoj Twitch account, napomenućemo vas da kreirate novu šifru," stoji u zvaničnom saopštenju objavljenom na blogu kompanije.

Iz Twitcha su istakli kako ugroženi podaci uključuju korisničke e-mail adrese, šifre (koje su kriptografski zaštićene), posljednju IP adresu sa koje se korisnik logirao na servis, te nekoliko opcionalnih podataka koje korisnici nisu obavezni upisati - ime i prezime, broj telefona, adresu i datum rođenja.

Što se pak tiče podataka o kreditnim karticama, ugroženi su tek podaci o tipu kartice i datumu njenog isteka, dok su podaci o brojevima kartica sigurni.

"Twitch ne pohranjuje niti obrađuje pune podatke o kreditnim i debitnim karticama, tako da su brojevi vaših kartica sigurni," izjavili su iz kompanije za Eurogamer.

1/1