Jeste li spremni za VR budućnost? Mi jesmo - pogotovo kada vidimo kako izgledaju neke igre kreirane specifično za Oculus Rift i Project Morpheus, poput CCP-ove EVE: Valkyrie svemirske pucačine.

Prvobitno najavljena 2013. godine na okupljanju fanova EVE Onlinea i drugih projekata studija CCP Games - popularnom Fanfestu - EVE: Valkyrie je danas prikazana i u novom gameplay traileru na upravo otvorenom Fanfestu 2015.

Kako prenosi Eurogamer, iako je na keynote prezentaciji bilo priče o drugim (i manjim) VR projektima na kojima rade CCP timovi iz Atlante i Šangaja, glavni fokus prezentacije je bio upravo na igri EVE: Valkyrie.

1/1

Trailer koji možete pogledati u nastavku prikazuje novu misiju iz singleplayera, na kojoj će igrači učiti neke od osnova igre. Nakon odigravanja dotične, otključat ćete i multiplayer mapu Necropolis Graveyard, baziranu upravo na području viđenom u traileru.

Na novoj mapi je demonstriran i novi igrivi mod u kojem ćete se sa drugim igračima takmičiti u tome ko će nanijeti više štete protivnicima prije nego vas natjeraju na povlačenje, usput sakupljajući capture poene.

Pored toga, CCP je predstavio i novi svemirski brod kojim će biti moguće upravljati u igri - The Spectre Heavy MK I će biti nešto veći i sporiji od broda koji je do sada prikazivan u igri, ali će to nadoknaditi i jačim štitovima.

Datum izlaska igre za sada nije poznat, ali se svi zainteresovani igrači sretnici sa dovoljno jakim računarom i DK2 verzijom Oculus Rifta mogu prijaviti za učestvovanje u pre-alpha testiranju igre na ovoj adresi (usput, mala napomena - potrebno je biti i aktivan igrač EVE Onlinea ili Dusta 514).