Prije nekih pola godine, u Facebook Messenger iOS aplikaciji je otkriven kod koji omogućava jednostavno slanje novca preko ovog Facebookovog servisa, a dotična opcija je sada postala i zvanično dostupna na američkom tržištu.

Kako bi poslali novac prijateljima preko Facebook Messengera, korisnici ove socijalne mreže trebaju kreirati novu poruku i kliknuti na ikonicu sa znakom dolara, nakon čega će unijeti i iznos novca koji žele poslati, a zatim kliknuti na tipku Pay i dodati podatke o svojoj debitnoj kartici.

1/1

Osoba koja prima novac treba otvoriti primljenu poruku i kliknuti na opciju Add Card, kako bi upisali podatke o svojoj kartici na koju u budućnosti žele primati novac preko Facebook Messengera.

Nakon unosa podataka o kartici, korisnici mogu kreirati i poseban PIN kako bi povećali sigurnost prilikom slanja i primanja novca, a korisnici iOS uređaja će imati i opciju korištenja Touch ID identifikacije.

Opcija za slanje novca preko Facebook Messengera će za sada biti dostupna samo vlasnicima Visa i MasterCard debitnih kartica u Sjedinjenim Američkim Državama, dok lista podržanih platformi uključuje desktop, iOS i Android.