Iako konkretan datum izlaska novih Windowsa još uvijek nije poznat, iz Microsofta su jučer potvrdili kako će Windows 10 stići već ovog ljeta - i to u 190 država svijeta, ali i u verzijama na 111 različitih jezika.

"Nastavljamo praviti velike korake u razvoju Windowsa 10, a danas smo objavili i to kako će Windows 10 biti dostupan ovog ljeta u 190 država i na 111 jezika. Windows je oduvijek bio globalan, sa više od 1,5 milijarde korisnika iz cijelog svijeta," izjavio je Terry Myerson iz Microsofta na Windows Hardware Engineering Community (WinHEC) samitu u Shenzenu u Kini.

Podsjećamo, Microsoft je Windows 10 najavio još prošle godine, da bi ga detaljnije predstavili krajem januara, kada su potvrdili kako će biti dostupan u vidu besplatne nadogradnje za sve korisnike Windows 7 i Windows 8 operativnih sistema.

Više informacija o Microsoftovom novom operativnom sistemu možete pronaći ovdje, a ukoliko ste raspoloženi za malo eksperimentiranja, tu je i njegova Technical Preview verzija koju možete i sami isprobati.

1/1