Microsoft Azure je od osmog mjeseca prošle godine dostupan kao komercijalni servis u BiH. U sklopu aktivnosti koje Microsoft BiH provodi na podizanju svijesti kako o cloud rješenjima generalno tako i o samom Azure proizvodu, 21. marta u tehnološkom parku Hub 387 održati će se "Cloud DevCamp" trening namijenjen prvenstveno developerima i arhitektama softverskih rješenja, ali i IT profesionalcima uposlenim u industriji razvoja softvera.

Posjetioci će u sklopu treninga biti u prilici upoznati se sa osnovnim konceptima razvoja rješenja u cloud-u, prvenstveno paradigmama kao što su to SaaS, PaaS i IaaS. U nastavku, kroz različite Azure servise, biće demonstrirani najčešći scenariji počevši od hostiranja web aplikacija baziranih na različitim tehnologijama (.NET, PHP, Java, Node.js, ...), skladištenja i upravljanja podacima (SQL, NoSQL, BLOB, ...), podizanja infrastrukture (Win/Linux virtuelne mašine, virtuelne mreže,...), pa do integracije sa mobilnim uređajima.

Trening će održati Bahrudin Hrnjica, dugogodišnji Microsoft MVP (Most Valuable Professional). Bahrudin se razvojem rješenja baziranih na Microsoft tehnologijama bavi više od 12 godina, a trenutno je uposlen kao Senior Software Developer u kompaniji Daenet, Microsoft Gold partneru.

Prijave za trening su otvorene do 20.03.2015 godine, a istu možete izvršiti putem linka za registraciju.

Hub 387 tehnološki park nalazi se u Bosmal City Center objektu na adresi Milana Preloga 12, Sarajevo.

 

1/1