Nakon najave kako će igra ugledati svjetlo dana u novembru 2014. i prve odgode koja je uslijedila svega mjesec dana uoči izlaska igre, Project CARS je proteklog mjeseca ponovo odgođen - i to sa marta na april ove godine. No, izdavačka kuća Bandai Namco je danas objavila kako je Project CARS odgođen po treći put - umjesto 2. aprila, igra će se na PC-u, PlayStationu 4 i Xboxu One pojaviti sredinom maja.

"Uprkos našoj dugoj historiji i pedigreu kada je razvoj kritički priznatih trkaćih igara u pitanju, Project CARS je daleko grandioznija i detaljnija od svih njih. Također, uprkos činjenici da je igra 99,9% gotova, preostalih 0,1% se svodi na male probleme i bugove koje je teško predvidjeti. Apsolutno smo posvećeni tome da vam isporučimo revolucionarno iskustvo i sa ciljanjem na sredinu maja kao novi datum izlaska, fanovi mogu biti sigurni da će upravo to i dobiti," izjavio je Ian Bell iz Slightly Mad Studiosa.

Kako bi se fanovima odužili zbog nove odgode i kako bi im se zahvalili na strpljenju, iz Slightly Mad Studiosa su obećali i poseban "poklon" koji će biti dostupan od prvog dana nakon izlaska igre na tržište. O čemu se tačno radi, za sada nije poznato, baš kao ni tačan datum izlaska. Ako ništa, sada barem znamo uz koju igru ćemo se - pored Splatoona, naravno - odmarati od svih onih čudovišta i moralnih dilema koje će nas mučiti u trećem Witcheru.

1/1