Iako je već neko vrijeme bilo poznato kako će Apple Watch u prodaju stići u aprilu, Apple je tek sinoć objavio zvanični datum početka prodaje svog pametnog sata - Apple Watch može biti vaš od 24. aprila ove godine... a nakon što ga nabavite, pripremite se da ga punite svaki dan, jer će baterija koju je Apple sakrio u njega izdržati tek 18 sati rada.

Cijena najjeftinijeg Sport modela će iznositi 350 američkih dolara, a u prodaji će se naći i nešto veći Sport model, koji će koštati 400 dolara. Cijena regularnog Apple Watcha će se kretati 550 pa do 1.050 dolara, ovisno od odabranog modela sata i njegovog kaiša (sami kaiševi će pak u slobodnoj prodaji koštati od 50 do 450 dolara).

I tu dolazimo do one cifre od 10.000 dolara iz naslova - naime, toliko će koštati zlatni model Apple Watcha, za čiju cijenu se prije jučerašnje najave pretpostavljalo kako će iznositi "tek" oko 5.000 dolara.

Osim samog Apple Watcha, Tim Cook i ekipa su na jučerašnjem Spring Forward eventu predstavili i nekoliko aplikacija za svoj pametni sat, uključujući i Shazam za prepoznavanje pjesama, kao i aplikacije za check-in u hotelima koji podržavaju Apple Watch.

Apple je također lansirao i 8.2 verziju iOS-a, koju će korisnici morati imati instaliranu na svom iPhone 5 ili novijem iTelefonu kako bi uopšte mogli koristiti Apple Watch.

1/1