Verzija prilagođena ekranima osjetljivim na dodir

Adobe Lightroom, popularni program za menadžment i obradu fotografija, od danas je dostupan i u posebnoj verziji za iPad tablete. Lightroom iPad aplikacija tako nosi naziv Lightroom for Mobile, a na Appleove tablete donosi dobar dio funkcionalnosti standardne desktop verzije Lightrooma, uključujući i sve editing presete iz Lightrooma 5. Očekivano, interfejs aplikacije je prilagođen korištenju na ekranima osjetljivim na dodir, a Lightroom for Mobile podržava rad i ukoliko iPad držite horizontalno, ali i ukoliko ga koristite u vertikalnom položaju.

Također, tu je i podrška za cloud, pa će tako sve izmjene koje napravite na svojim fotografijama biti automatski spašene na cloud i, samim tim, sinhronizirane sa drugim verzijama Lightrooma. Isto važi i ukoliko slike editujete u desktop verziji Lightrooma - sve izmjene će biti automatski primjenjene i u Lightroom for Mobileu. I na sreću vlasnika iPada koji planiraju koristiti Lightroom for Mobile, slike koje budu editovali na tabletu neće zauzimati previše dragocjenog prostora - originalni RAW fajlovi će ostati na desktopu, dok će se na iPad kopirati slike dimenzija prilagođenih njegovoj rezoluciji.

Lightroom for Mobile sa App Storea možete downloadovati već danas ukoliko imate iPad 2 ili neki od novijih Appleovih iOS 7 tableta.

1/1