Sa zakašnjenjem od cijele sedmice, Sony je sada konačno objavio i listu igara koje će ovog mjeseca dobiti PS Plus pretplatnici. Srećom, čekanje se itekako isplatilo, pogotovo za vlasnike PlayStationa 4, koji će u martu sa svojom PS Plus pretplatom dobiti čak četiri igre. Pa, krenimo redom.

PS Plus vlasnicima PlayStationa 4 u martu donosi interesantnu Ubisoftovu avanturu Valiant Hearts: The Great War (koju smo recenzirali u julu prošle godine), kao i remake starog Oddworlda, Oddworld: New 'n' Tasty, koji izgleda i više nego dobro, zbog čega se itekako radujemo prilici da ga konačno i sami zaigramo.

Ništa manje zanimljiva nije ni ponuda igara za PS Vitu, čiji će vlasnici u u martu zahvaljujući PS Plusu dobiti solidni Counterspy (naše impresije pročitajte ovdje), ali i tek objavljeni OlliOlli2: Welcome to Olliwood, koji smo jučer stigli i sami isprobati i koji nas je oduševio nakon prve minute druženja sa njim. I što je najbolje od svega, Counterspy i OlliOlli2 su Cross Buy naslovi, tako da će ih moći zaigrati i vlasnici PlayStationa 4!

Na kraju, tu je i par novih igara za PlayStation 3 - prva od njih je Sherlock Holmes Crimes & Punishments (koji je prošle godine recenzirao kolega Senad), dok je druga neobični platformer Papo and Yo.

Sve igre su već sada dostupne na PlayStation Storeu, tako da ćemo ovog mjeseca preskočiti standardnu listu igara koje napuštaju PS Plus, odnosno koje stižu na njega, jer prošlomjesečne igre više ne možete downloadovati bez da ih platite.

Nego, ukoliko imate ili Vitu ili PS4, ne čekajte više ni sekunde i prvom prilikom uplatite PS Plus kako bi zaigrali odlični OlliOlli2. Ili ga jednostavno kupite i uživajte u skejtanju koje odavno nije bilo bolje i zaraznije.

1/1