Elite: Dangerous i Wasteland 2 su klasični primjeri PC igara koje nismo očekivali vidjeti na konzolama u doglednoj budućnosti. No, Microsoft i Sony su nas odlučili iznenaditi, pa su tokom aktuelnog GDC-a potvrdili kako će najnoviji Elite, ali i Wasteland 2 stići na njihove konzole.

Da budemo precizniji, Elite: Dangerous je za sada potvrđen samo za Xbox One, dok se Wasteland 2 očekuje i na novom Xboxu i na PlayStationu 4.

Elite će na Xbox stići već ovog ljeta i to sa svim dodacima koje će PC verzija dobiti iduće sedmice u nadogradnji nazvanoj Wings.

Što se pak tiče Wastelanda 2, PlayStation 4 i Xbox One će ovog ljeta dobiti Game of the Year verziju igre koja donosi nekoliko poboljšanja u odnosu na original. Spomenuta poboljšanja uključuju osvježeni grafički engine - nedavno lansirani Unity 5 - koji donosi nove vizualne efekte, poboljšane modele likova, unaprijeđena okruženja i još bolje osvjetljenje i sjene.

Osim Wastelanda 2 i Elitea, Xbox One će dobiti još nekoliko novih indie igara (kompletnu listu možete pronaći ovdje), a vlasnike PlayStationa 4 koji na svojoj konzoli žele zaigrati nešto drugačije će vjerovatno obradovati podatak kako će Tropico 5 na njihovu konzolu stići 24. aprila ove godine.

Usput, konzolaši koji tek planiraju zaigrati Wasteland 2 našu recenziju PC verzije mogu pročitati ovdje.

1/1