Iznenađenje! Odlični Wolfenstein: The New Order će ove godine dobiti i svoju prvu ekspanziju - Wolfenstein: The Old Blood.

Radnja The Old Blooda se odvija 1946. godine, a igrači će ponovo uskočiti u čizme B.J. Blazkowicza sa kojim će u njemačkoj pokrajini Bavarskoj obaviti dvije misije.

U prvoj od njih, nazvanoj Rudi Jäger and the Den of Wolves, Blazkowicz će se infiltrirati u dvorac Wolfenstein, odakle će pokušati ukrasti koordinate za postrojenje generala Deathsheada, inače glavnog negativca iz The New Ordera.

1/1

U drugoj misiji, podjednako interesantnog imena The Dark Secrets of Helga Von Schabbs, Blazkowicz će posjetiti grad Wulfburg, gdje će se suočiti sa ludim nacističkim arheologom koji traga za misterioznim artifaktima (naravno da su misteriozni).

Naravno, tu će biti i nekoliko novih tipova oružja, kao i nekoliko novh protivnika, a sve to na PC, PlayStation 4 i Xbox One stiže 5. maja ove godine. I to kao jeftina (20 USD/15 GBP) samostalna ekspanzija, tako da vam za njeno igranje originalni Wolfenstein: The New Order neće biti neophodan.