Ko bi rekao da će Activision proljeće dočekati sa stilizovanom survival horor igrom koja nije nastavak nijedne od njihovih mega-franšiza?

No, prije nego se onesvijestite zbog silnog iznenađenja, dopustite da vam predstavimo White Night, igru francuskog nezavisnog razvojnog tima OSome Studio, koju je ove sedmice izdao Activision.

Naime, riječ je o survival hororu inspirisanom jazz/noir erom i 30-im godinama prošlog stoljeća, koji ćete igrati iz trećeg lica i u kojem ćete rješavati zagonetke bazirane na svjetlu i sjenama.

1/1

I, kao što možete vidjeti na screenshotu iznad, ali i u traileru koji vam donosimo u nastavku, jedna od glavnih karakteristika igre je njena vizuelna prezentacija kakva se ne viđa svaki dan i koja bi mogla doprinijeti (nadamo se) fantastičnoj atmosferi prilikom istraživanja misteriozne vile u kojoj će se naš lik u igri zateći.

Više informacija o igri, zajedno sa našim impresijama, možete očekivati u recenziji koju ćemo objaviti čim se dokopamo review koda za igru (i čim se uspijemo odvojiti od Homeworld Remastereda).

White Night je jučer objavljen na Steamu, a od danas će biti dostupan na PlayStation Storeu u verziji za PS4, dok će se u petak u prodaji pojaviti i Xbox One verzija igre.