Svega nekoliko dana nakon što je Pebble Time na Kickstarteru prestigao svog prethodnika i zaradio preko 10,5 miliona dolara, ovaj pametni sat je postao i najuspješniji Kickstarter projekat svih vremena.

Ne iznenadivši apsolutno nikoga, Pebble Time je sinoć prestigao prethodnog rekordera, pametni frižider Coolest, tokom čije crowdfunding kampanje je bilo prikupljeno 13.285.226 dolara. No, novi Pebble se ni tu nije zaustavio - kao što smo mogli i pretpostaviti, nastavio je grabiti velikim koracima dalje, te je do sada prikupio preko 15 miliona dolara.

Nezaustavljivoj potražnji za novim Pebble pametnim satom je sasvim sigurno doprinijelo i predstavljanje Pebble Time Steel premium modela, koji je izrađen od nehrđajućeg čelika i čija baterija će umjesto 7, na jednom punjenju izdržati i do 10 dana.

Pebble Time crowdfunding kampanja traje još 24 dana, zbog čega od aktuelnog Kickstarter rekordera očekujemo da svoju prednost u odnosu na buduće hit-projekte poveća za barem još nekoliko miliona dolara.

1/1