Nvidia obećava i do 71% bolje performanse u DirectX 11 igrama

Beta verzija najnovijih drajvera za Nvidia GeForce grafičke kartice, brojčane oznake 337.50, donosi značajna poboljšanja u performansama DirectX 11 igara, tvrde iz Nvidie. Pored toga, iz zelenog tabora su objavili i kako su izbacili novu verziju svoje GeForce Experience aplikacije, koja sada nosi oznaku 2.0, a poboljšanja nisu zaobišla ni GeForce ShadowPlay, program za snimanje gameplay videa iz igara.

Što se tiče samih drajvera, iz Nvidie tvrde kako će 337.50 Beta drajveri korisnicima DirectX 11 kartica, bilo da koriste jednu ili više njih u SLI konfiguraciji, donijeti i do 71% bolje performanse u DirectX 11 igrama, a tu su i novi i poboljšani SLI profili za brojne igre, kao i 3D Vision optimizacije za sve igre koje podržavaju igranje na 3D monitorima. Također, ako je vjerovati benchmark testovima koje su obavili u Nvidiji, izgleda kako novi GeForce drajveri donose i bolje performanse nego što ih nudi AMD-ov novi Mantle API, o kojem smo već pisali nadugo i naširoko.

Sa druge strane, noviteti za GeForce ShadowPlay uključuju konačnu implementaciju mogućnosti snimanja videa sa desktopa, što će obradovati sve one koji sa ShadowPlayom žele snimati videe iz igara koje pokreću u windowed modu.

Detaljne benchmark testove i analize novih drajvera možete pronaći na zvaničnom Nvidia sajtu, a same drajvere možete pronaći ovdje.

1/1