Do ovogodišnjeg Mobile World Congressa je ostalo sedam dana, a dok čekamo najave novih flagship modela naprednih telefona, LG je odlučio da nas počasti najavom četiri nova i, ako je suditi po specifikacijama, nešto pristupačnija smartphonea u odnosu na sve one high-end modele.

I što je najbolje od svega, sva četiri modela krase iznenađujuće zanimljivi nazivi - naime, LG je svoje nove telefone nazvao LG Leon, LG Spirit, LG Magna i LG Joy.

LG Leon krasi 4,5-inčni FWVGA ekran (854x480 piksela), četverojezgreni procesor, 8GB memorije za pohranu podataka i 1.900 mAh baterija (frekvencija procesora i rezolucija kamere će ovisiti od tržišta, a u ponudi će se naći 1,2GHz i 1,3GHz, odnosno 8MP i 5MP modeli).

Sa druge strane, LG Spirit donosi 4,7-inčni HD ekran, četverojezgreni procesor frekvencije 1,2GHz, odnosno 1,3GHz (ovisno od tržišta), 8MP stražnja i 5MP prednja kamera, 8GB memorije za pohranu podataka i 2.100 mAh baterija.

Treći od LG-evih novih telefona, LG Magna, donosi 5-inčni HD ekran, dok je ostatak specifikacija više-manje identičan LG Spirit modelu. Na kraju, tu je i LG Joy, 4-inčni smartphone sa ekranom WVGA rezolucije, četverojezgrenim 1,2GHz ili dvojezgrenim 1,2GHz procesorom (ovisno od tržišta), 4GB, odnosno 8GB memorije za pohranu podataka (također ovisi od tržišta), a tu su i kamere rezolucije 5MP i 0,3MP, kao i 1.900 mAh baterija.

Cijene i datumi početka prodaje za sada nisu poznati.

1/1