Roll7 i Devolver Digital su objavili kako će njihova nova igra, "2¼D cover-based indie shooter" Not a Hero, na PC platformu stići 7. maja, dok će je vlasnici PlayStationa 4 i PS Vite zaigrati nekada kasnije ove godine.

Kako bi proslavili objavu datuma izlaska, Roll7 je izbacio i novi Not a Hero gameplay trailer (koji možete pogledati u nastavku), kao i novi oficijelni Not a Hero web sajt, urađen u stilu izborne kampanje za jednog od likova iz igre - antropomorfnog zeca BunnyLorda.

1/1

"Roll7 tim je stvarno htio da prihvati stil života indie developera tako što je odgodio izlazak svoje igre Not a Hero nekoliko puta bez nekog posebnog razloga," izjavio je kreativni direktor studija Roll7, John Ribbins, te dodao: "Nažalost, mi imamo i izdavača tako da se moramo prestati zafrkavati i izbaciti igru. Pa, 7. maja, pretpostavljam."

Naravno, Devolver Digital je u saopštenje za javnost ubacio i izjavu svog glavnog direktora finansija, Forka Parkera, kojeg volimo citirati kada god to možemo, a evo i zašto:

"Kroz opsežno istraživanje tržišta smo utvrdili da idealna indie igra kombinuje suptilnu političku satiru sa intenzivnim i neobuzdanim nasiljem koje sprovodi antropomorfni zec iz budućnosti," izjavio je Parker i dodao: "Opsežno istraživanje tržišta."