Iako bi se dugo očekivani Apple Watch trebao naći u prodaji ovog aprila, izgleda da period od septembra prošle godine, kada je najavljen, nije bio dovoljan Appleu da ispuni sva obećanja vezana za njega.

U najnovijem izvještaju Wall Street Journala, stoji da Apple Watch najvjerovatnije neće imati sve obećane tehničke karakteristike, što se posebno odnosi na upotrebu nove senzorne tehnologije koja je trebala doprinijeti tome da Apple Watch postane najbolji nosivi uređaj za praćenje zdravlja na tržištu.

Međutim, izgleda da senzori ipak nisu odgovarali Appleovim standardima, budući da je njihova efikasnost zavisila od previše faktora, među kojima je i to koliko je narukvica sata bila stisnuta uz zglob korisnika, te gustoća dlaka na ruci.

Pored toga, ispostavilo se da se korištenje senzora za mjerenje krvnog pritiska i količine stresa kosi sa pravilima regulatornih agencija, zbog čega je Apple odlučio u potpunosti odustati od njihovog korištenja.

Sada nam samo ostaje da sačekamo april, kada će se definitivno znati koliki je dio svoje prvobitne vizije Apple uspio ostvariti kada je riječ o njihovom dugo najavljivanom pametnom satu.

1/1