Sony je još jednom potvrdio kako će prvi prototip njihove alternative Google Glassu, pametne naočale SmartEyeGlass, na tržište stići u martu ove godine, prenosi Engadget.

Da budemo precizniji, SmartEyeGlass SED-E1 Developer Edition će se 10. marta naći na tržištima deset država, po cijeni od 840 američkih dolara, odnosno 670 eura.

1/1

Podsjećamo, SmartEyeGlass je predstavljen u septembru prošle godine i donosi 3MP kameru, akcelerometar, žiroskop, kompas, senzor osvjetljenja, NFC čip, mikrofon i bateriju koja će obezbijediti do 80 minuta autonomije uz konstantno korištenje kamere, odnosno 150 minuta bez njenog korištenja.

Sony je objavio kako je već lansirao SDK uz koji developeri mogu prilagoditi svoje aplikacije SmartEyeGlassu (ili kreirati neke potpuno nove), a objavili su kako će korisnici Developer Edition verzije njihovih naočala moći pristupiti i servisima kao što su Facebook i Twitter.

Više detalja o SmartEyeGlassu, uključujući i kompletne hardverske specifikacije, možete pronaći na zvaničnom Sonyjevom sajtu.