Najnoviji proizvod kompanije Ainol bi mogao biti zanimljiv svima koji su u potrazi za računarom malih ili, bolje rečeno, minijaturnih dimenzija. Naime, novi Ainol računar krasi jednostavno ime, ali i izuzetno male dimenzije - Ainol Windows Mini PC ćete zahvaljujući kućištu veličine 14,5 x 11,4 x 1.5 centimetara bez puno problema moći staviti i u svoj džep.

Težina Ainol Windows Mini PC-a iznosi svega 340 grama, a unutar njega ćete pronaći Intelov Atom Z3735D Bay Trail procesor, 2GB RAM memorije i 32GB memorije za pohranu podataka. Naravno, kao što ste mogli zaključiti i iz samog imena, ovaj računar stiže sa predinstaliranim Windows operativnim sistemom - tačnije, sa Windowsima 8.1.

Kako prenosi Ubergizmo, Ainol je spomenute specifikacije zaokružio i sa 7.000 mAh baterijom koja bi se mogla pokazati korisnom u slučajevima kada pri ruci nemate utičnicu, a koja će ponuditi do 10 sati autonomije.

Ainol Windows Mini PC se u prodaji očekuje idućeg mjeseca, a svoj primjerak možete naručiti već sada za 128 američkih dolara.

1/1