Ako je vjerovati najnovijim glasinama, Apple osim na vlastitom Internet pretraživačuonline TV servisu radi i na samovozećem električnom automobilu.

Kako javlja Wall Street Journal, a prenosi Engadget, nekoliko stotina zaposlenika Applea navodno radi na električnom automobilu kodnog imena Titan, a cijeli projekat je navodno u ranoj fazi razvoja, tako da se finalni proizvod očekuje tek za nekoliko godina.

Osim toga, Wall Street Journal javlja kako je Apple ovom projektu pristupio izuzetno ozbiljno, te kako na Titanu radi i bivši Fordov inženjer Steve Zadesky, dok Financial Times javlja kako Apple nastavlja zapošljavati profesionalce iz automobilske industrije, uključujući i jednog od glavnih istraživača iz Merzedes-Benza, Johanna Jungwirtha.

Iako nije jasno koliko najnovije glasine imaju veze sa Appleovim automobilima sa posebnim kamereama koji su nedavno primjećeni na američkim cestama, pretpostavlja se da konekcija ipak postoji, pogotovo nakon najnovijih informacija koje je objavio Reuters, a koje tvrde kako bi Appleov automobil trebao biti samovozeći.

1/1