Helldivers, nova igra kreatora Magicke, studija Arrowhead Games, je konačno dobila datum izlaska - 4. mart 2015.

Kako se navodi u zvaničnom saopštenju, "Arrowhead Game Studios zajedno sa Sony Computer Entertainmentom su danas potpisali objavu rata između Super Zemlje i intergalaktičke vanzemaljske prijetnje".

No, saopštenje se ne zaustavlja tu, već se nastavlja sa sljedećim biserom:

"Pripremamo se za rat. Sa početkom 4. marta 2015. godine, Helldiversi će biti poslani na prve linije na PlayStationu 4, PlayStationu 3 i PS Viti. Federacija je odlučila da je prijetnja od buba postala prevelika. Senator John W. Killjoy je objavio kako su bube već predugo bile kuga ove galaksije i kako sada moraju biti istrijebljene prije nego se rašire po drugim svjetovima."

1/1

Helldivers predstavlja kooperativni top down shooter u kojem ćemo, ako je suditi po traileru, kao i u Magicki moći "surađivati" sa saigračima tako što ćemo sa njima zajedno ginuti ispod brodova za evakuaciju (ili tako što ćemo ih ubijati sa kojekakvim orbitalnim dropovima).

Plus, ako je suditi po datumu izlaska koji pada na prvu srijedu u mjesecu, čini nam se da će Helldivers biti jedan od martovskih PS Plus naslova, tako da nam saigrača u Arrowheadovoj novoj igri ne bi trebalo manjkati.