Edmund McMillen, dizajner Super Meat Boya i nama još dražeg Binding of Isaaca, na svom je blogu objavio kako će ekspanzija za prošlogodišnji Binding of Isaac: Rebirth nositi naziv Afterbirth, te kako će u igru donijeti poveću gomilu noviteta.

Afterbirth će tako sadržavati preko 100 novih itema, novi igrivi mod koji bi treba "u potpunosti promijeniti način na koji igramo" Isaaca, 10 novih izazova, novog igrivog lika, novo alternativno finalno poglavlje, nove alternativne spratove u podrumu, nove završetke, nove bossove i štošta drugo što ćemo moći okarakterisati kao potpuno novo. I da, biće tu i nove numere na soundtracku, koje će ponovo komponovati odlični Ridiculon!

1/1

McMillen procjenjuje kako će Afterbirth iskusnim igračima Isaaca donijeti još barem 100-200 novih sati gameplaya, u što i nije teško povjerovati, obzirom da smo na Rebirth i sami potrošili ko zna koliko sati (našu recenziju Rebirtha možete pročitati ovdje).

Afterbirth bi trebao stići ove godine (ako budemo imali sreće, možda čak i na ljeto), a osim što će nam ponuditi ekspanziju za novog Isaaca, McMillen je potvrdio kako će u skorijoj budućnosti izbaciti i novi DLC za originalni Binding of Isaac. Spomenuti DLC će biti besplatan za sve igrače koji imaju Wrath of the Lamb ekspanziju, a donijeće novi "hard mode" sa novim bossovima, protivnicima i još nekoliko noviteta koji bi trebali usrećiti hard-core igrače originalne igre.

Video sa novitetima koje donosi novi DLC za originalni Binding of Isaac možete pogledati u nastavku: