Dell je jučer predstavio čak četiri nova prenosnika - i to jedan Chromebook, jedan Windows laptop i tablet koji će biti dostupan u Android i Windows 8 varijantama.

Kako prenosi Engadget, Dellov novi Chromebook će na tržištu zamijeniti prošlogodišnji model, a donosi ekran koji možete "otvoriti" za 180 stepeni, kao i tastaturu i touchpad sa posebnom izolacijom koja bi ih trebala zaštiti od prosutih tečnosti. Sam ekran krasi dijagonala od 11,6 inča, rezolucija od 1366x768 piksela i Gorilla Glass staklo, dok se unutar kućišta između ostalog kriju Intel Celeron CPU i baterija koja će obezbijediti do 10 sati autonomije.

Chromebook 11 se već sada može naći u prodaji, po cijeni od 250 USD, dok se idućeg mjeseca očekuje i njegova skuplja varijanta sa Windows 7/8 operativnim sistemom Latitude 3160, koju će krasiti isti dizajn i dodatni Ethernet port.

Kada su u pitanju gore spomenuti tableti, riječ je o novim Venue 10 i Venue 10 Pro modelima. Oba krasi identičan dizajn i skoro pa identične hardverske specifikacije: Intel Atom procesor, čitač microSD kartica, ekran dijagonale 10 inča i rezolucije do 1080p (ovisno od izabranog modela), SIM slot, micro USB portovi i baterija koja će obezbijediti do 10 sati autonomije. Jedina razlika je u NFC podršci, koju ćete pronaći na "običnom" Venue 10 tabletu, koji koristi Android 5 (Lollipop) operativni sistem, dok Venue 10 Pro radi na Windows 8.1 operativnom sistemu.

Novi Venue tableti se u prodaji očekuju u martu, po cijeni od 330 USD.

1/1