Snimi me ovako, snimi me onako.

Vjerovatno najpopularnija kompaktna video kamera na planeti - GoPro, kako bi još više zarazili korisnike svojim snimcima sa glave, bicikla, snowboarda, aviona i ko zna čega ne, osvježila je svoju ponudu dodataka namijenjenih posljednjim aktuelnim modelima Hero3+ i Hero3.

Među novitetima, prvo se ističe Blackout Housing kućište, koje je zapravo matirano i nereflektivno, te dolazi sa naljepnicama za pokrivanje LCD-a za snimanje u "nevidljivom" Stealsth modu, a sve po cijeni od 50 dolara.

Za one kojima je i ovako mala kamera bila teška za montirati u određenim situacijama, Gooseneck dodatak nudi produžetak u vidu fleksibilnog vrata sa pločicom za brzo i jednostavno (de)montiranje, a sve za situacije i snimke u teško pristupačnim mjestima. Po cijeni od 40 dolara, ovaj okvir je najmanji i najlakši način za postavljanje kamere, a omogućava pristup kontrolama, portovima i skidanju video/foto materijala u realnom vremenu.

Za ljubitelje 3D-a, tu je i Dual Hero System kućišta za 200 dolara, koje nudi snimanje standardnog videa sa dvije kamere, te uz pomoć softvera njegovo konvertovanje u 3D.

Na kraju, u ponudi je i novo Dive kućište za ronioce vodootporno do dubine od 60 metara, dok će GoPro Player softver uskoro dobiti podršku za reprodukciju 4K videa.

1/1