Bethesda Softworks, izdavačka kuća koja stoji iza Elder Scrolls igara, a u posljednjih nekoliko godina i iza Fallout, Doom i Wolfenstein serijala, za ovu godinu je najavila svoju prvu E3 press konferenciju.

Spomenuta konferencija će se održati 14. juna ove godine u Los Angelesu i biće prenošena uživo na njihovom Twitch kanalu, a Bethesda će se ovim potezom pridružiti imenima kao što su Sony, Microsoft, Ubisoft i EA - sve redom kompanijama koje već godinama održavaju vlastite E3 pressice.

Za sada nije poznato šta će tačno Bethesda prikazati na ovoj konferenciji, iako bi se smjeli kladiti da ćemo na njoj sigurno vidjeti novi Doom, čiji je demo prikazan još prošle godine iza zatvorenih vrata na QuakeConu.

Osim toga, velike su šanse da ćemo dobiti i premijerni trailer za dugo očekivani Fallout 4 (sumnjamo da će spomenuti novi Elder Scrolls, iako bi mogli trubiti o svojoj nezanimljivoj kopiji World of Warcrafta Elder Scrolls Onlineu), a nadamo se kako će nas Bethesda obradovati i najavom Dishonoreda 2 - ipak je od odličnog originala prošlo skoro tri godine.

1/1