Humanitarna organizacija Međunarodni forum solidarnosti je objavila kako će u sklopu svog projekta Sigurno dijete i ove godine obilježiti Dan sigurnijeg Interneta.

Ovogodišnji Dan sigurnijeg Interneta će biti obilježen danas i to pod istim motom kao i prošle godine: "Stvorimo bolji Internet zajedno".

U Bosni i Hercegovini, ovaj Dan se uspješno obilježava već petu godinu u organizaciji Komiteta za obilježavanje Dana sigurnijeg Interneta BiH, a partner Komitetu će i ove godine biti nevladina organizacija Centar za nestalu i zlostavljanu djecu iz Osijeka.

Ove dvije organizacije će u sklopu ovogodišnjeg Dana sigurnijeg Interneta kroz zajedničke aktivnosti promovisati kreiranje boljeg Interneta za mlade, a u te svrhe će organizovati online takmičenje za učenike V-IX razreda osnovnih škola širom Bosne i Hercegovine i Hrvatske na temu sigurnosti na Internetu.

Takmičenje će se realizirati danas, u periodu od 09:00 do 17:00 sati u formi online kviza sa pitanjima vezanim za sigurno korištenje Interneta.

Kviz ćete pronaći na sljedećoj adresi: www.boljiinternet2015.com, a nagrade će uključivati uređaje kao što su pametni telefon ili fotoaparat.

1/1